Új szövetség

Új sorozatot indítunk, az Új Szövetség előkészítésére. Kérlek, hogy figyelmesen nézd végig az anyagokat, olyan módszerekről szólnak, amellyel egy közösség leghatékonyabban segítheti a földi életet, és saját önellátását.

 

Az első kutató azt mutatja be, hogy hogyan lehet TERVEZETT legeltetéssel (egymástól elválasztott, különböző időben legeltetett területek) rendbe rakni a félsivatagi, vagy akár sivatagi területeket. Lassan minden falu határa sivatag lesz, de a csordák újraélesztésével pár éven belül élhetővé válhat környezetünk

 

A második film azt mutatja be, hogy a természet EGYÜTTMŰKÖDŐ rendszerekből áll, az őzektől a farkasokig. Ha az ember önkényesen, valós tudás nélkül beleavatkozik, neki kell a következményeket viselnie: többet kell dolgoznia a romló környezet miatt.

 

A harmadik film azt mutatja be, hogy egy kívülről jövő válság (embargó, háború…) hatására miként fognak össze az emberek, hogy pótolják leleményességgel a fennmaradásukhoz szükséges dolgokat. Kuba az embargó hatására várható életkorban, gyermekhalandóságban stb. elérte a nála fejenként NYOLCSZOR több olajat fogyasztó Egyesült Államokat.

 

       

A negyedik film egy öregasszonyról szól, aki VALÓBAN megvilágosodott. Megértette a kertészkedés, az emberek közötti viszony, az élet lényegét. Figyelj az utolsó mondatára, mert néha tényleg rossz ablakon át nézünk a világra!

Elgondolkoztató az Új Szövetség jövője szempontjából, hogy a magyar feliratos filmre több mint 100 angol komment jött.

 

Az ötödik film arról szól, hogy mindenütt keresik a kiutat a függőségből, a környezetrombolásból. A permakultúra, az erdőkertek nem új találmányok, a hagyományos (árutermelés előtti) tájgazdálkodás részei voltak. Figyelj arra, hogy a természettel együtt működve mennyivel kevesebbet kell dolgozni, mint ma.

 

Az hatodik film arról szól, hogy lehet a nagyüzemi mezőgazdasággal tönkretett földeken virágzó erdőkerteket teremteni úgy, hogy közben anyagilag is önfenntartó a rendszer (70-80 t/ha termés!!!). Egy személyes megjegyzés: azért mentem ki Brazíliába, hogy saját szememmel lássam ezt a módszert, és találkozhassak Ernestóval, aki arra született, hogy a Föld sebeit begyógyítsa…

Fontos, hogy megértsd a rendszer alapgondolatát, az egymást térben és időben segítő növénytársulásokat, a metszéssel és mulcsolással fenntartott folyamatos talajképződést. Nézd meg a többi videót is, a FUNDAMENTOS c. filmben láthatod az alapelveket, és ismerheted meg közelebbről Ernestót.

 

 

 

 

 

A hetedik te magad légy!

Az Ember, aki fákat ültetett

 

A második hét film olyan tudásokról szól, amellyel lelkedet készítheted elő a Szövetség megkötésére.

A Lelkek útja

 

Ez a film a hitről, a reményről, és a szeretet erejéről szól. A hibás orvosi tudások és félelmeink legyőzéséről. A támaszról, a közös akaratról, az összetartásról…

Sohasem ártok

         

Ez a film az Új Szövetségről szól, melyet a nemek, nemzedékek, nemzetek kötnek az élettel - az Életért.

 

 

Ez a film a lelkiismeret félresöpréséről, a lélektelen működésünk okairól szól.

 

 

Ez a film arról szól, hogy miért bukunk, és hogy lehet újra és újra felállni.

 

Ez az egyik legfontosabb film az életemben. Arról szól, hogy épülnek fel a valódi közösségek, hogy találja meg mindenki a SAJÁT helyét ezen belül, és hogy lehet segíteni ezt a folyamatot. Kérlek, ha teheted, szentelj rá időt a Szent Időben…

 

 

Ez a film arról szól, hogy találja meg valaki a Teremtésben a helyét, hogy segít ebben a természet, az együttélés növénnyel, állattal, emberrel. Ez a film már a Jövőről szól…

 

 

 Eljött az idő az utolsó hét film vetítésére, amellyel a szellemed készítheted elő a Szövetség megkötésére. Ez az utolsó, a legnehezebb feladat: a belénk íródott sablonok, a belénk vésett hibás tudások letevése. Az Ember legnagyobb feladata az ÁTLÉNYEGÍTÉS. Egyedül az Ember képes a rosszból jót, a jóból rosszat csinálni: EZ a szabad akarat. Hajrá!

Kedves Mindnyájan!

Újra fogad gyakornokokat Magfalva. Az jöjjön, akit érdekel az önellátás, az élet szolgálata, a "földmívesség".

Itt megismerheted magadat, felmérheted képességeidet, az Életet tanulhatod.

Kosztot, kvártélyt, tudást, barátokat kapsz, kitartó, becsületes munkát várunk Tőled.

Akit érdekel, hívjon: (70) 330 8800

Várunk, Isten áldjon!
      Géczy GáborMásKÉPp gyógyító tábor előadásai

Örömmel és szeretettel nyújtom át MásKÉPp Gyógyító Táborban elhangzott előadások felvételeit:

Váradi Tamás Csontkovácsolás 1.

 

Váradi Tamás Csontkovácsolás 2.

 

Tulit Levente Autoimmun betegek gyógyítása 1.

 

Tulit Levente Autoimmun betegek gyógyítása 2.

 

Deák Tamás Gyógyítás orvosi piócával 1.

 

Deák Tamás Gyógyítás orvosi piócával 2.

 

Molnár V. József Gyermekein KÉPessége 1.

 

Molnár V. József Gyermekein KÉPessége 2.

 

Géczy Gábor 1.

 

Géczy Gábor 2.

 

Géczy Gábor 3.

 

Géczy Gábor 4.

 

   
Deál Tamás - A népi gyógyászat rendszere 1.

 

Deál Tamás - A népi gyógyászat rendszere 2.
 
Deál Tamás - A népi gyógyászat rendszere 3.

 

Kambo - Gyógyítás békával - Müller Ferenc

Külön köszönetemet fejezem ki Neszveda Péternek és a Civil Multimédiának a profi felvételért!

Áldás!

GG

Mit csináljon az ember, ha meghülyül a kutyája?

Valaha a paraszt kutyát tartott, amely vigyázott rá és jószágaira. Ha ez a kutya megharapta a jószágot, a paraszt agyonütötte. Már megszoktuk, hogy az általunk etetett kutyák (NAV, Rendőrség, Önkormányzatok) egyfolytában minket harapdálnak, de most egy új HUNGARYCUM-nak vagyunk tanúi: az egyik kutyánk meghülyült! Ha egy kutya bélpoklos ÉS hülye, nem a legszerencsésebb kombináció…

Amit láttok, az nem a Paksi Atomerőmű vezérlési diagramja, hanem annak az eldöntésére készült, hogy nyúlják le az ÁFA-t az étterembe gyanútlanul beülő paraszttól. Holnap az ország fele azért fog felkelni, hogy önmaga és mások által betarthatatlan rendeleteket gyártson. Hol van ennek a folyamatnak a vége? Ki fogja ezt megállítani? Ki fog DOLGOZNI?

Nem tudom mit kéne tenni, hogy világunkban a „politikai korrekt”-ség és a kollektív elmebaj helyett újra a JÓZAN PARASZTI ÉSZ győzzön, de szerintem az egyetemek betiltása sokat javítana a helyzeten... Mostanában egyre többször jut eszembe Imre, szülőfalum (Porcsalma) bolondja. Éjszaka az ablakokat verve minden házba bekiabált:

„Emberek bolond a helyzet, roppant mód észnél kell lenni!”

 

Kitartás :)

Magyarság múltja, jelene, jövője, Géczy Gábor szemével.

El kell kezdenünk újra gyógyítani a világot, amire eredendően van bennünk program, és ehhez meg kell mozdulnunk, rá kell térnünk arra az útra, ami az egészséges őssejtjeinket egységbe állítja. Ki kell jönni a „minden változzon, csak nekem ne kelljen megváltoznom” tespedt állapotából. Képességekben nincs hiány, de a lustaság és a kényelem visszahúzó ereje mindent felülmúló méreteket ölt, mindeközben életünk homokszemei megállíthatatlanul peregnek…

A Kárpát-medence egykor teljesen önellátó rendszer volt, a szellemi dolgok sem voltak másképp. A magyar nem csökött, de amit belénk neveltek, azt ki kell magunkból tenni ahhoz, hogy bármerre tovább tudjunk lépni. Ahhoz, hogy a valódi múltunkat vissza tudjunk kapni, előbb fel kell szabadítani magunkat.

Géczy Gábor és Jakab István beszélgetése.


Múlt

 

Jelen

 

Jövő

 

Sok jó ember gyült össze és dolgozott a 3 nap alatt MAG-falvánkért. Építettünk, szépítettünk, sok mindent rendberaktunk. A jelenlévők jó hangulatban, lelkesen tették amit tenni kellett. Az időjárás változékonysága sem vette el a kedvünket. A tábor nem egyszeri alkalommal lett meghirdetve, mert a környezetünk rendbetétele folytatódik, az épületek felújítása és a környezet megszépítése, ami mindannyiunk közös érdeke, feltétele annak, hogy a rendezvényeken jól érezzük magunkat és méltó képpen fogadjuk a MAG munkája iránt érdeklődőket. A tábor nagyon jó hangulatban zajlott, vidámság és munka tette hangulatossá és eredményessé ezt a három napot.

 

Köszönjük a táborban résztvevőknek az áldozatos munkáját, segítségüket, hogy az ország minden részéből (nagy távolságokról is), meghallva szavunkat jöttek segíteni. 

A Magfalváért Egyesület vezetősége és MAG-falva lakói nevében:   a krónikás

Változik a gyimesi gyógyító tábor időpontja.  A tábort 2018. július 18-21-ig tartjuk.

A helyszín: Gyimeslok Csillag Panzió.            www.csillagpanzio.ro 

info: Csillag Emese +40 721 224 826            mesicsillag@icloud.com

Előadók: Bilibók Ildikó  Géczy Gábor  Szabó Lóri  Tulit Levente

Napijegyek is válthatók korlátozott darabszámban.

Az eredeti népi gyógyító tudás átadása - továbbélése a célunk.

A tábor teljes költsége: (program, szállás, étkezés) 

Külsős, gyüttment:                     500 lei

MAG-os gyógyító:                     420 lei

Gyermek (4-14 éves korig)        240 lei

Gyermek (0- 4 éves korig)          ingyér

 

Napi jegy (csak program + ebéd):

Külsős, gyüttment                    100 lei

MAGos gyógyító                        80 lei

 

Szeretettel várunk:

 

MAGosok

 

 

 

 

 

A 3. Csángó Nyári Egyetemet a Partiumi Michiel de Ruyter Tudományos Társaság, a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége, valamint a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület rendezte meg, idén már harmadik alkalommal. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy mi is részt vehettünk ezen a sok jó embert összegyüjtő rendezvényen.

 

Azt a csodás tájat amelyen jártunk, az ottani emberek közvetlen és segítőkész jóindulatát szavakkal nem lehet leírni, ezt meg kell tapasztalni.            Szabó Bilibók Attila főszervező és nagyszerű csapata természetes egyszerűséggel és nagyszerűen szervezte meg a tábort. 

Az előadók magas szakmai tudása és a hallgatók (általában egyetemisták) fiatal, megnyerően tiszta, érdeklődő és nyitott lelke csodálatos összhangot teremtett! A hagyományőrző ijászok kedvessége, tudása, az ottani vendéglátóktól (a Komplex dolgozóitól ) kapott szeretet és nem utolsó sorban a nagyon finom ételek, melyeket igazán bőkezűen adtak számunkra, folyamatosan olyan érzést keltettek bennünk, hogy itt lenni nagyon jó.

Vaszi Levente, Vrencsán Anita "a Felszállott a Páva" vetélkedő díjazottjai és a helyi hagyományőrző fiatalok a gyimesi csángó dalokból, és gyönyörű zenéjükből, táncaikból tartottak nagyon sikeres bemutatót és táncházat! Az ember lelke szinte repült az örömtől, az eredeti hagyományt megörző fiatalokat látva, csak jó benyomást érezve!  Tiszta szívvel köszönjük nekik!

Nagyon nagy tisztelet és megbecsülés jár nekik, mert ott igazán lehetett érezni, hogy milyen Jó Magyarnak lenni, ezt az érzést ott nagyon nehéz körülmények között is megőrizték kristálytiszta minőségben.

A 3. Csángó Nyári Egyetem csodálatosan jó emberi érzésekkel, igazi családias hangulattal teli volt. Jó volt nézni azt a sok széplelkű fiatal embert, akik érdeklődve és aktívan vettek részt a rendhagyó előadásokon is, és persze az esti "bulikon" is. 

Nemsokára írok még a benyomásokról és a történtekről.

Isten áldása legyen minden igaz emberen!

Kovács László 

MAG-falvai krónikás

 

 

 

Köszönet a MOGY Gyógyító Faluból
Köszönöm minden gyógyítónak, aki részt vett a Gyógyító Falu munkájában!
Köszönöm a betegeknek, akik megtiszteltek minket bizalmukkal és szeretetükkel!
Köszönöm mindazoknak, akik munkájukkal vagy adományukkal hozzájárultak sikerünkhöz!
Szeretettel küldöm mindnyájatoknak a MOGYon tartott előadásom felvételét:

 

https://www.youtube.com/watch? v=0OJQl56QZJg

 

Áldás!
Géczy Gábor